Upplev Stockholms historia

Det finns böcker att läsa om Stockholms historia, men det bästa sättet att lära sig mer om huvudstadens anor är att gå på en guidad tur i Stockholm med inriktning på historia. Testa en av de populäraste stadsvandringarna och lär dig en massa om slottet, de tyska kvarteren, riddarhuset och Riddarholmskyrkan. Eller gå på en tur med inriktning på medeltiden eller Stockholms blodiga historia för de som är fascinerade av de makabra.

Välj själv om du vill gå på en tur som är 60 minuter lång, en och en halv timme lång eller varför inte ägna en hel dag åt att utforska Stockholms alla hörn? Pausa och ladda batterierna med en smakrik lunch i Stockholm. Det finns hundratals underbara restauranger i storstaden så det finns något för alla smaker.

Om man är intresserad av medeltiden så finns det faktiskt en medeltida restaurang i Stockholm: Sjätte Tunnan på Stora Nygatan, precis bredvid Nobelmuseet. Eller besök Lasse i Gatan i Gamla Stan för att uppleva 1700-talets Sverige. Denna restaurang är döpt efter Sveriges första pirat som brukar kallas för Lasse i Gatan. Här får du ta med dig ögonlappen och knyta näsduken på huvudet för att smälta in i atmosfären.

Sedan har vi givetvis Stockholms Historiska museum, som är ett av Sveriges största museer. Där kan du se Sveriges guld- och silverskatter, medeltida konst och fynd från slaget om Gotland 1300-talet. Museet brukar i folkmun kallas för “Historiska” och erbjuder inte mindre än 10 miljoner föremål med allt från arkeologiska fynd till konst från olika tidsepoker.