Packlista för cykelturen

När du planerar in en heldag eller semester på cykel, så kommer du att behöva ta med lite olika typer av tillbehör. Längre aktiviteter kommer naturligt att kräva en längre packlista, än om du endast ska ge dig ut på en träningsrunda. Så beroende på hur länge du ska vara hemifrån, är det viktigt att du tar med de saker som behövs. Men trots detta så är det några saker som vi tycker alltid bör vara med i bagaget, oavsett träning eller vart du cyklar.

Verktyg och redskap

En punktering kan komma när man minst anar det och för att du inte ska bli strandsatt längst med vägbanan eller ute i naturen är det bra om du vet hur en punktering lagas. Dessutom bör du även kunna fixa en kedja som har hoppat ur, för en mer säker tur. Men för att kunna genomföra dessa mindre bestyr så krävs det att du har med dig rätt verktyg och redskap.

På de flesta cyklar så finns det möjlighet att haka fast en liten verktygsryggsäck under sadeln. Här kan du förvara skiftnyckel, multiverktyg och en ny slang för att du snabbt ska kunna vara ute på vägbanan igen och cykla vidare. Om du cyklar ofta ute i skogen och på väldigt snåriga stigar, är det även en fördel om du har med dig en mindre grensåg. Detta gör att du inte måste bära cykeln över områden där det har blåst mycket eller det ligger träd i vägen.

Tält för övernattning

Om du planerar ett längre cykeläventyr så är det också bra om du kan få med dig ett tält. Detta kan fästas vid ryggsäcken och om du väljer en lättviktsmodell kommer den varken ta upp mycket plats eller vara tung att cykla med.