Norrland har vackra cykelleder

När många planerar in en spännande cykelsemester i Sverige kanske det framför allt är den södra delen av landet som man riktar in sig på. Den nordliga delen av Sverige får istället mer fokus under vintermånaderna eftersom du hittar de bästa skidbackarna här. Men under sommaren är Norrland så vackert och är ett perfekt resmål för dig som gillar att cykla i en mer krävande terräng.
Norrland bjuder på många vackra cykelleder och för att kunna koppla av efter en lång dag utomhus kan du boka hotell Åre eller någon trevlig stuga som du kan vila upp dig i. Detta kan du räkna med när du cyklar i Norrland:

Varierad terräng

En stor fördel med den norrländska omgivningen är att du kan hitta allting från täta granskogar till kala fjäll. När du letar efter en passande cykelled att testa på är det därför också viktigt att du tar dina egna preferenser i åtanke. Är det någon särskild terräng som du vill ta del av och som kanske inte är så vanligt förekommande där just du bor.

Tack vare Sveriges utbyggda tågtrafik kan du enkelt kan ta tåget upp till Norrland och boka en sovkupe om du vill hinna vila ut dig ordentligt. Du har också möjlighet att ta med cykeln på tåget.

Natur som passar alla olika erfarenheter

Oavsett om du letar efter lite mer krävande backar eller en mer stillsam cykeltur på en mer plan stig finns det någonting för dig. Jämför lite olika alternativ och boka in ett passande val för dig.