Museum i Sverige

Sverige har otroligt mycket att berätta då det kommer till historia. Det gör också att det finns många historiska museer att besöka för hela familjen. Ett populärt mål är Vasamuseet. År 1628 sjönk vasa skeppet och det bärgades 333 år senare. Idag är det ett av de bäst bevarade skeppen från 1600-talet och väl värt ett besök. Skeppet är otroligt vackert utsmyckat och det finns mycket att lära sig.

Medeltidsmuseet gör att Stockholm blir levande fast i medeltida utseende. Här kan man besöka kyrkan, torget och galgbacken. Miljöerna är realistiskt uppbyggda och gör att hela familjen lätt kan fantisera sig bort till en annan tid. Hur var människornas liv oavsett om det var vardag eller fest? Här går det och få en uppfattning om det hårda livet.

Är man lite intresserad av kunglig historia är Livrustkammaren väl värt ett besök. Här går det och se de mest fantastiska dräkter som finns i kungahusets förråd. Förutom kläder visar man också upp rustningar och vapen av många olika varianter. Det äldsta objekt som finns i samlingen kommer från år 1548. Själva museet har varit öppen för allmänheten sedan augusti 1885. Livrustkammaren har på många sätt djupare historia och lockat många människor genom åren. Historien sträcker sig från Gustav Vasas tid fram till modern tid. Fascineras av de vackert sydda dräkterna och se hur historien har förändrats under åren. Vilken av alla kläder kommer och bli favoriten i familjen? Kommer ni välja olika eller kunna enas om en och samma?