Höstens smarta cykeltillbehör

Ibland kan det vara både kul och nyttigt att investera i lite nya cykeltillbehör. Vad sägs om nya ekerreflexer som får dig att synas tydligt när du är ute och cyklar på höstkvällarna? Eller en laddningsbar cykellampa, regnskydd till barnsadeln eller en hjälm som inte har någon hjälm? Ja, du läste rätt. Varumärket Hövding har kommit ut med en fantastisk cykelhjälm med airbag som man fäster runt halsen. Den ser ut mer som en svart scarf på långt håll. Om man skulle råka ut för en olycka så aktiveras airbagen, som blåser upp sig själv på en tiondels sekund. En cykelhjälm från Hövding skyddar inte bara huvudknoppen, utan även nacken, och har visat sig vara mer effektiv än en vanlig cykelhjälm enligt tester som har gjorts.

Ta din synlighet till nästa nivå och bidra till förhöjd säkerhet i trafiken med högreflekterande ekerreflexer från 3M. Dessa klämmer man lätt fast på ekrarna och då kan man synas både i mörker och dåligt väder i upp till 200 meter extra jämfört med om man inte har några reflexer på sina ekrar. Det ser snyggt ut också, vilket är ett plus! Just nu är det faktiskt elcykelrea på Elcykelvaruhuset också, där man kan göra riktiga klipp om man är på hugget.  

Om någon i familjen är riktigt förtjust i glittrande ting finns det även reflekterande klisterlappar i leopardmönster så att man glittrar som en discolampa när man är ute och trampar om kvällarna. Det kan vara något för tonårstjejen i huset! Ökad synlighet i trafiken är alltid positivt.