Historiska aktiviteter tillsammans med barn

Om man önskar ge sig ut på semester och låta barnen uppleva lite historia, vad passar då bäst? Ett ställe som uppskattas av både stora och barn är Historiska museet. Här finns det alltid många aktiviteter att genomföra och i samband med lov och ledigheter finns det alltid något extra att prova på.

Skansen är ett klassiskt besöksmål med många djur att titta på. Här finns det dessutom mycket historia att uppleva. Barnen kommer förmodligen att älska att se alla vanliga och ovanliga djur. Kommer getterna eller någon av ormarna vara det som lockar allra mest?

För barn som själv vill uppleva och prova på saker i större utsträckning finns Årsunda viking. Det är en vikingaby där personalen är klädd i tidsenliga kläder och barnen får gå runt och prova på allt från tidsenligt hantverk till lekar och mat som man använde sig av på vikingatiden. Hit kan man åka både som privatperson eller boka in hela skolklasser som en rolig aktivitet. Att transporteras tillbaka till 900-talet där man får lära sig saker i både teorin och praktiken kan få de flesta barn att bli exalterade.

Lyssna på barnet och var lyhörd för vad det har för intressen. Alla barn är fascinerade av olika saker och det kan då vara bra att anpassa aktiviteterna utifrån deras önskemål. På så sätt kan man locka fram viljan att lära sig ännu mer. Kanske barnet sedan kommer vidga sina vyer och även lära sig mer inom andra områden.