Fina cykelleder i Sverige

Man behöver inte åka särskilt långt för att kunna upptäcka en vacker natur och hitta fina cykelleder. Sverige är med sin varierande terräng och skog ett perfekt tillhåll för dig som älskar att cykla. För den allra bästa upplevelsen så kan det dock vara skönt att boka in sin semester och även ringa in några aktiviteter på kartan som du kan göra under dagen.

Om du har tagit slut på ideer om vart nästa cykeltur ska bära av, så listar vi här några av våra favoritleder i Sverige som är perfekt för cyklister.

Visingsö - Fint och minimalt med backar

Många cyklister älskar Visingsö och anledningen är framförallt den mycket fina terrängen och att lederna inte är särskilt kuperade. Oavsett träningsnivå kommer därför Visingsö att vara ett mycket bra val, där hela familjen kan hänga med. Dessutom är resan över till Visingsö en upplevelse i sig, där du anländer direkt vid kajen och kan påbörja din cykeltur direkt efter ankomst.

Eftersom det är så många som gillar att cykla på Visingsö, så finns här flera olika cykelhandlare där du kan låna en cykel över dagen. Perfekt om du inte har dragkrok på bilen.

Kustlinjen - En cykeltur längs med skärgården

En väldigt fin cykelled som många inte har hört talas om är Kustlinjen. Denna cykelled sträcker sig från Öregrund till Västervik, en sträcka på 56 kilometer och är lika vacker att cykla på sommaren som hösten. Här får du uppleva skärgårdsmiljön från sin allra bästa sida och har även goda möjligheter att boka in dig på en båttur under dagen om du vill ta ett avbrott från cyklingen.