Besök något av alla slott i Sverige

Sverige har en rik historia med många vackra slott att besöka runt om i landet. Totalt finns det 154 olika slott att besöka. Slotten finns framförallt från Stockholm och söderut. Vill man samla ihop posters med orter där man besökt slott finns det flera varianter av vackra posters och välja på.

Ett av de kändaste och mest välbesökta slotten är Drottningholms slott beläget i Stockholm. Det började att byggas på 1600-talet tack vare drottning Hedvig Elenora. Idag finns slottet med på Unescos världsarvslista och är det kungliga slott som är bäst bevarat och på ett tydligt sätt visar upp arkitekturen från den tiden. Vår tids kung och drottning bor på Drottningholms slott än idag!

Örebro slott byggdes på 1200-talet och har mycket historia. Det är placerat bredvid svartån vilket är en strategiskt viktig placering. Slottet har fungerat som fängelse, ägts att kungar och drottningar, både byggts om och klarat sig genom krig. Här finns det möjlighet för allmänheten att gå både spökvandringar och vanliga visningar.

Gripsholms slott ligger utanför Mariefred och byggdes i slutet av 1300-talet. Riksrådet Bo Jonsson Grip lät uppföra slottet vilket också har gett borgen sitt namn. Under 1500-talet gjorde ingen mindre än Gustav Vasa slottet representabelt för den tiden. Vasas söner Johan III och Erik XIV satt som fångar här vilket bjuder på en spännande historia.

Samtliga av ovan nämnda slott ägs av staten och hålls öppna för allmänheten att besöka. Det finns både stora och små slott att uppleva.